> Friends Again > Herci > Courteney Cox Arquette

Friends Again

Přístupy od 27.4.2000

Courteney, jejíž prostřední jméno zní Bass, se narodila jako nejmladší ze čtyř dětí 15. června 1964 v Birminghamu v Alabamě, kde i vyrostla. Po střední škole se začala věnovat modelingu a herectví, proto se přestěhovala do New Yorku. Hrála v reklamách, objevovala se na titulních stránkách časopisů atd.  Její herecká kariéra začala v roce 1984 seriálem As the World Turns a ve stejném roce byla obsazena do videoklipu Bruce Springsteena "Dancing in the Dark."

Ještě před Přáteli hrála Courteney v mnoha televizních seriálech. Diváci si jí asi nejvíc všimli v seriálu Rodinná pouta jako Lauren, přítelkyni Michaela J. Foxe. Mezi další seriály patří např.: Misfits of Science, Potíže s Larrym, To je vražda, napsala, Dream On nebo Seinfeld. Popularitu  jí však přinesl až seriál Přátelé, kde hraje Monicu Geller, pořádkem posedlou šéfkuchařku. Co se týče jejich filmových rolí, tak nejvíce zaujala v trilogii hororů Vřískot, kde ztvárnila postavu novinářky Gale Weathers, dále pak ve snímku Ace Ventura: Zvířecí detektiv s Jimem Carreym, Masters of Universe, Mr.Destiny nebo Blue Desert.

Na natáčení Vřískotu také potkala svého nynějšího manžela Davida Arquetta, který je o pár let mladší než ona a který se též objevil v seriálu Friends.

Co se týče jejich zálib, tak nejradši nakupuje domy v luxusních čtvrtích, zrenovuje je  a pak je prodá za dražší cenu.

Filmografie:

Caught in the Act
November
(2004) .... Sophie 
Alien Love Triangle
(2002) .... Alice 
3000 Miles to Graceland (3000 mil na útěku) (2001) .... Cybil Waingrow 
The Shrink Is In (2000) .... Samantha 
Scream 3 (Vřískot 3)
(2000) .... Gale Weathers
The Runner (1999) .... Karina
Commandments (1997) .... Rachel Luce
Scream 2 (Vřískot 2) (1997) .... Gale Weathers
Scream (Vřískot) (1996) .... Gale Weathers
1995 MTV Movie Awards (1995) (TV) .... Moderátorka
Sketch Artist II: Hands That See (1995) (TV) .... Emmy O'Connor
Friends (Přátelé) (1994) TV Seriál .... Monica E. Geller
Ace Ventura: Pet Detective (Ace Ventura: Zvířecí detektiv) (1994) .... Melissa Robinson
The Trouble with Larry (Potíže s Larrym) (1993) TV Seriál .... Gabriella Easden
The Opposite Sex and How to Live with Them (1992) .... Carrie Davenport
Battling for Baby (1992) (TV) .... Katherine
Blue Desert (1991) .... Lisa Roberts
Mr. Destiny (1990) .... Jewel Jagger
Shaking the Tree (1990) .... Kathleen
Curiosity Kills (1990) (TV) .... Gwen
Till We Meet Again (1989) (TV) .... Freddy de Lancel
Roxanne: The Prize Pulitzer (1989) (TV) .... Jacquie Kimberly
I'll Be Home for Christmas (1988) (TV)
Cocoon: The Return (Zámotek 2: Návrat) (1988) .... Sara
Down Twisted (1987) .... Tarah
If It's Tuesday, It Still Must Be Belgium (1987) (TV) .... Hana Wyshocki
Masters of the Universe (Vládci vesmíru) (1987) .... Julie Winston
Family Ties (Rodinná pouta) (1982) TV Seriál .... Lauren Miller (1987-1989)
Code Name: Foxfire (1985) (TV)
Misfits of Science (1985) (TV) .... Gloria Dinallo
Misfits of Science (1985) TV Seriál .... Gloria Dinallo
As the World Turns (1956) TV Seriál .... Bunny (1984)