> Friends Again > Herci > Matthew Perry

Friends Again

Přístupy od 27.4.2000

Matthew Langford Perry, jak zní jeho celé jméno, se narodil  19. srpna 1969 v Williamstownu ve státě Massatchusetts a je nejmladším z celé party. Talent zdědil po otci - herci Johnu Perrymu, jeho matkou je bývalá modelka Suzanne Moore. Rodiče se rozvedli, když byl Matthew ještě mimino a nejdříve žil s matkou v Ottavě, v Kanadě, kde prožil větší část svého dětství. Jako teenager byl moc dobrý v tenise, který hrál závodně, ale už tehdy věděl, že tenis není to, čím by se chtěl živit. Věděl, že chce být hercem, což se mu nakonec opravdu vydařilo. V patnácti se přestěhoval k otci do Los Angeles.

Po dokončení studií si zahrál v seriálech Boys Will Be Boys, Home Free, Sydney, Growing Pains a v televizních filmech Deadly Relatons, Call me Anna nebo Dance 'til Dawn, ale také v Beverly Hills 90210 nebo Druhá šance. Pak přišla role vtipálka Chandlera Binga v seriálu Přátelé, která mu přinesla spoustu nových příležitostí, které samozřejmě využil. Zahrál si společně se Selmou Hayek ve snímku Jen blázni spěchají, dále hrál ve filmech Edwards and Hunt: The First America Road Trip, She's Out of Control nebo Parallel Lives. Mezi jeho nejúspěšnější filmy patří "Tři do tanga" s Neve Campbell a "Můj soused zabiják" s Brucem Willisem. 

Matthewa také velmi baví psaní, už vydal svou první knihu pojmenovanou "Maxwell's House". V minulosti měl problémy s drogami, ze kterých se díky "Přátelům" naštěstí dostal. Chodil také s Julii Roberts.

Filmografie:

Fever (2004)
The Whole Ten Yards (Můj soused zabiják 2) (2004) .... Nicholas 'Oz' Oseransky 
The Beginning of Wisdom (2003) .... Del 
Serving Sara (2002) .... Joe Tyler
The Kid (2000) .... Mr. Vivian
The Whole Nine Yards (Můj soused zabiják) (2000) .... Nicholas 'Oz' Oseransky
Three to Tango (Tři do tanga) (1999) .... Oscar Novak
Almost Heroes (1998) .... Leslie Edwards
Fools Rush In (Jen bláni spěchají) (1997) .... Alex Whitman
Microsoft Windows 95 Video Guide (1995) (V)
Getting In (1994) .... Randall Burns
Parallel Lives (1994) (TV) .... Willie Morrison
Friends (Přátelé) (1994) TV Seriál .... Chandler Bing
Deadly Relations (1993) (TV) .... George Westerfield
Home Free (1993) TV Seriál .... Matt Bailey
Call Me Anna (1990) (TV) .... Desi Arnaz Jr
Sydney (1990) TV Seriál .... Billy Kells
She's Out of Control (1989) .... Timothy
A Night in the Life of Jimmy Reardon (1988) .... Fred Roberts
Dance 'Til Dawn (1988) (TV) .... Roger
Second Chance (1987) TV Seriál .... Chazz Russell